Monuments

Inicio / Monuments

PREMIS REBUTS 2013

Premis Rebuts l'any 2013
Premis Rebuts l’any 2013

FALLA GRAN

Any 2013. El món no està ben lligat
Any 2013. El món no està ben lligat

ANY: 2013
ARTESÀ: Lázaro Chuecos
LEMA: El món no està ben lligat

COS I REMAT

Després de la tempesta, ve la calma. El Sol brilla dalt del cel i l´Arc de Sant Martí treu a passejar els seus colors. Les fades volen per tota la ciutat i amb la seua pols màgica, ens estan anunciant la bona nova. El mal temps ha segut vençut…, o això volen fer-nos creure.
Tres deveses, instal.lades dalt d´una gran bola del món molt enfadat i fins als “pebrots” de tots. En l´antiguitat, l´aire, la terra i el foc acompanyants per l´aigua, que envolta el món, representaven formes conegudes de la matèria i eren utilitzats per explicar diferents comportaments de la natura. Desafiar estos elements ha sigut sempre un autèntic repte per a l’home, i pel que es veu ho hem aconseguit, i estem canviant el planeta poc a poc. La crisi, les guerres, la fam, la injustícia, la contaminació, el canvi climàtic, etc…, lamentablement van fent-se lloc al nostre món.
Es veu clar que de la manera que estem comportant-nos no tenim solució, açò anuncia “derribo”.

FALLA INFANTIL

Any 2013. Escola de Fades.
Any 2013. Escola de Fades.

ANY: 2013
ARTESÀ: J.M. Felip Gómez
LEMA: Escola de Fades

COS I REMAT

Una Gran Fada Mestra en l´art de la màgia, dirigeix una Escola de Màgia, on les alumnes mes avançades reben magistrals classes de conjurs màgics i de pocions falleres. Tots ells viuen dins d’uns enormes bolets al mig d´un espés i frondós bosc apartat de la ciutat.

En la primera lliçó, la Fada Mestra, ensenya a les bruixes aprenents el maneig de la vareta màgica. Amb aquest domini i el de l´aprenentatge dels conjurs, podran en un futur, guanyar-se la vida com a bruixes.

 En la segona lliçó reuneix les seues tres alumnes mes avançades i els dóna una classe de Conjurs Fallers. Per exemple, els ensenya conjurs, per ser la més elegantment vestida de la comissió, com interrompre la pluja als dies de Falles o com arribar a ser la Fallera Major Infantil més guapa.

 Una bruixa bebè amb un xumet, intenta donar els seus primer passos al món de la màgia i intenta convertir en una creïlla al pobre ànec que té davant d´ella. Com que encara és molt petita, només se li ocorren conjurs facils de relitzar.

 Des de dalt d´una flor, una aprenent de Fada, intenta realitzar el seu primer vol. Amb molta feina i esforç ha aconseguit un conjur que la ha dotat d´unes enormes ales, amb les que intentara viatjar volant a lo llarg i ample del bosc.

 Un xicotet donyet muntat sobre un estrany caragol es dirigeix precipitat al bosc, perquè la Gran Fada li ha ordenat recol.lectar herbes i plantes per a preparar les pocions a l´Escola de Màgia.

 Un xicotet i divertit Bruixot amb una sorollosa trompeta, es dedica a recorrer el bosc emprenyant i fent la punyeta a tots els animals que amb ell conviuen, és un descarat que només fa la guitza i de tot i tots es riu.

FALLES GRANS DE LA NOSTRA HISTÒRIA

FALLES INFANTILS DE LA NOSTRA HISTÒRIA